Krajsler želi da dug Kanadi i SAD isplati u 2011.

Bez autora
Jan 09 2011

Šef američkog "Krajslera" Serđo Markione hteo bi da ta kompanija već ove godine isplati pozajmice koje je dobila od američke i kanadske vlade. Nastojaće se da što je moguće brže isplati te obaveze firme."Krajsler" sada plaća SAD i Kanadi, koji su toj kompaniji dali 6,9 milijardi dolara (5,32 milijarde evra), samo za kamate više od milijardu dolara godišnje. Zbog toga želi da taj dug obema vladama što skorije isplati, čime bi ta automobilska industrija značajno uštedela.

Krajsler želi da dug Kanadi i SAD isplati u 2011.Šef američkog "Krajslera" Serđo Markione hteo bi da ta kompanija već ove godine isplati pozajmice koje je dobila od američke i kanadske vlade.

"Ukoliko to bude moguće, želeo bih da to isplatimo već ove godine," rekao je prvi čovek i italijanskog "Fijata" novinarima u kanadskoj fabrici "Krajslera" Brampton, posle sastanka sa zaposlenima, sa kojima je svečano pustio u pogon proizvodnju prilagođenih modela "Krajsler dodž 300" i "Dož čardžer".

On je dodao da će nastojati da što je moguće brže isplati te obaveze firme.

Prema rečima Markionea "Krajsler" sada plaća SAD i Kanadi, koji su toj kompaniji dali 6,9 milijardi dolara (5,32 milijarde evra), samo za kamate više od milijardu dolara godišnje.

Zbog toga želi da taj dug obema vladama što skorije isplati, čime bi ta automobilska industrija značajno uštedela, prenele su novinske agencije.

Italijanski "Fijat" očekuje da bi, upravo kroz otplatu dugova, mogao već ove godine da poveća udeo u američkom "Krajsleru" na 35 odsto.

"Fijat" je 2009. godine preuzeo od "Krajslera", koji je bio pred bankrotom, 20 odsto udela u kompaniji, kao i upravljanje tom američkom automobilskom kućom.

U zamenu za to "Krajsler" je dobio pristup tehnologijama italijanske kompanije koje su potrebne za proizvodnju malih i štedljivih automobila.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik